Stichting Aimable

Over Stichting Aimable

Over Stichting Aimable

Hoe meer we elkaar helpen, hoe meer we er voor elkaar zijn

Stichting Aimable is door Jeff Riedewald opgericht als eerbetoon aan zijn oma. Jeff kan in geuren en kleuren vertellen over zijn jeugd in Suriname. In veel van deze verhalen staan de levenslessen van zijn oma centraal. Een wijze vrouw met een groot hart voor haar gezin, kleinkinderen, de buurt en mensen die een beroep op haar deden. Van een dubbeltje kon zij een gulden maken en gaf aan minderbedeelden. Fu langa wan anu.

Dit alles deed ze met volle overtuiging en geloof in de Heer. Die normen en waarden heeft Jeff met de paplepel ingegoten gekregen. Klaar staan voor mensen die dat nodig hebben. Jeff is van huis uit pedagogisch geschoold en maatschappelijk werker. In combinatie met zijn no nonsense aanpak, liefde voor muziek, erfgoed, kunst, cultuur en kinderen organiseert Jeff activiteiten voor jong en oud en steunt hij minderbedeelden. Wij willen er zijn voor een ander en het verschil maken.

Stichting Aimable werkt samen met de volgende organisaties:

Stichting Aimable wordt gesubsidieerd door:

 • Onze missie
 • Onze visie
 • Onze strategie

De levensfilosofie van mijn oma vormt de grondslag voor het oprichten van onze stichting. Met weinig middelen veel doen en met geduld en liefde meer creëren. Wij willen  een goed voorbeeld geven, zodat anderen volgen om een verschil te maken in het leven van elkaar. Het leven duurt maar even, zolang wij het goede blijven doen hier op aarde zal God een wegbanen naar het hiernamaals.

Wij zetten ons in voor het welzijn van een ieder met de focus op kinderen en ouderen. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat jongeren en ouderen niet los van elkaar staan, verbinden is het sleutelwoord. 

Maatschappelijke meerwaarde vormt de kern van onze activiteiten. Al geruime tijd zijn wij bezig om de veerkrachtige samenlevingen te creëren. Dat doen we door waarde toe te voegen aan mensen, buurten en wijken. Zelfredzaamheid en empowerment zijn basis waarden die daarbij een rol spelen.

0 +
gezinnen geholpen

Wij zijn aangesloten bij SDG Nederland.

Over mijn oma Aimable

Oma Aimable

Vaak, als we jong zijn en door onze oma worden opgevoed, staan we er niet bij stil wat voor positief effect dit op ons verdere leven heeft. Je moest je aan de waarden en normen van je oma houden en vaak vond je dat onredelijk en streng. Zie jezelf als een zeldzame bloem; die hebben meer aandacht nodig dan de rest van de bloemen. Jouw oma is of was het water dat je nodig hebt om te bloeien. Lieve oma Aimable, u bent er al jaren niet meer, maar ik mis u als de dag van gisteren. Door u sta ik er elke dag bij stil dat ik anderen moet helpen die het moeilijk hebben. Door u weet ik dat ik ten allen tijden voor mijn kinderen moet klaarstaan. Door u weet ik dat het leven geven en nemen is. Er is zoveel om op te noemen. Lieve oma, uw plek in mijn hart zal ervoor eeuwig zijn.

Ik ben dankbaar dat u er altijd voor mij was!
Jeff Riedewald
11 mei 2020

Over de organisatie

Het bestuur

Het bestuur van Stichting Aimable bestaat uit:

 • Jeff Riedewald, voorzitter
 • Shirley Seymonson, penningmeester/ secretaris

Doelstellingen

Stichting Aimable heeft als doel:

 •  het organiseren van activiteiten en doneren van (tweedehands) goederen aan minderbedeelden, zowel nationaal als internationaal;
 • het stimuleren en in stand houden van (multi)cultureel (ritueel) erfgoed op het gebied van (uitvaart)zorg.

Aanpak

Stichting Aimable verwezenlijkt haar doelen door:

 • het (landelijk) inzamelen van (tweedehands) spullen;
 • het organiseren van (culturele) evenementen, activiteiten en/of bijeenkomsten;
 • het bieden van informatie over de activiteiten van de stichting, onder andere door gebruikmaking van de verschillende beschikbare vormen van media;
 • samen te werken met diverse relevante organisaties en instellingen.

Uit de statuten, artikel 2

Beleidsplan

Het meerjarenbeleidsplan voor 2024 – 2028 wordt samen met Rabo Clubsupport opgesteld.

Jaaverslagen

Het beloningsbeleid

Jaarverslagen worden binnenkort gepubliceerd op de website en zijn in de tussentijd bij het bestuur opvraagbaar. 

De bestuursleden van Stichting Aimable ontvangen geen beloning of salaris voor hun werkzaamheden welke zij verrichten voor de stichting. Eventuele onkosten kunnen wel vergoed worden. Uit de statuten, artikel 3.5

Oproep

Ons bestuur is aan verjonging toe, wij zijn daarom ism Rabobank Clubsupport op zoek naar kandidaten die onze visie delen, bereid zijn om dinari te worden, erfgoed een warm hart toe dragen, ons team weet te inspireren met minimaal een HBO-diploma of studerend. Wij vragen vooral studenten niet terughoudend te zijn. Kandidaten met een divers profiel en achtergrond dragen bij aan het realiseren van onze doelen op het gebied van diversiteit en inclusie en maatschappelijke impact.

Het is goed om te weten dat er momenteel geen sollicitatiecommissie is omdat wij al een tijd op zoek zijn. Uw videomotivatie wordt in het bestuur besproken, waarna u een periode meeloopt om te kijken of u talent heeft. U krijgt een interne opleiding waar kosten aan verbonden zijn. 

Na een gedegen integriteitsonderzoek bepaalt het bestuur of u geschikt bent. U kunt doorlopend reageren omdat wij een flexibele bestuursconstructie hanteren zodat studenten bestuurservaring kunnen opdoen door stage of onderzoek. Vraag naar onze procedure. 

Dit doen wij op basis van onze statuten artikel 4.2 en bestuursbesluit.

 

Scroll naar boven